torsdag 31 mars 2011

Sommarmoln



Ett sommarlätt set bestående av tunika och leggings av Jnydesign-tyger. Tunikan är vändbar på så sätt att ärmar och halsringning är lika på framstycke och bakstycke.
Mönster till tunikan/klänningen är Lil Blue Boo recycled Sienna dress samma som denna.

onsdag 30 mars 2011

Nån som vill ha en kjol med ugglor?

Nu har det ett tag sedan jag visade upp något sytt på bloggen. Under februari gick den mesta av min sytid till en klänning som kompis/släkting A skulle giftas sig i. Det var länge sen jag sydde en vuxenklänning och aldrig till någon annan så det var lite spännande, men det gick bra.


Jag har länge tänkt sy mig en kjol med fickor, men inte tagit mig tid att fixa till ett mönster. I början på mars hittade och beställde jag ett kjolmönster från Farbenmix som jag tyckte såg ut som det jag ville ha.
Valeska heter mönstret och det har framfickor och lite rynk i sidan samt midjeresår. Måtttabellen förstod jag mig inte riktigt på, men tack vare resårlinningen så är det inte jättenoga med storleken. Jag sydde i denim och hade riktigt roligt med att sy broderier och band.



Kjolen blev jättefin, men tråkigt nog passar den inte mig. Eftersom tyget är kraftigt står kjolen ut och det är inte så smickrande på mig. Jag ska prova att sy mönstret i ett tunnare tyg innan jag dömmer ut det helt dock. Den här exemplaret kommer jag nog försöka sälja eller ge bort.



Återbrukade jeansbakfickor på kjolens baksida. Bandet med hjärtan löper runt hela kjolen. Besparingen/linningen är en Hilco-manchester som jag köpt av Älsklingsfrö.