lördag 12 november 2016

Herrtröja

Inte de bästa bilderna, men ett blogginlägg mest för mitt eget minne. Den här herrtröjan sydde jag i slutet av augusti. Denna tröja gjorde jag för att testa mönstret (från Ottobre Design) och storleken (mot mottagaren) så tygvalet gjordes utifrån lämpligt stora tygbitar. Så denna blev väl kanske något av en pyjamaströja :-) Jag vet inte om jag gjorde en tabbe när jag klippte ut ärmarna eller om det inte riktigt framgick på mönstret för de blev för långa (som synes). Dvs ska man ha mudd så måste man korta ärmen lika mycket. 

Tyget Solbacken designat av Hanna Karlzon, köpt hos Znokdesign. Det enfärgade limegröna ?

tisdag 8 november 2016

Klänning Twig OD 5/2015

En "Twig" från förra årets Ottobre Design (5/2015), stl 40. Modifieringar jag gjort mot originalmönstret är att jag sytt fast fickorna på yttertyget och gjort ärmarna typ mittemellan trekvarts och fulllång (jag gjorde de så långa som jag hade tyg till). Sen har jag inte sytt vecket mittfram i halsringningen för att skapa v-ringning. Jag sydde fast fickorna för att få stickningar, dvs något som bryter av det gulligulliga tyget, och för att stabilitet. Nackdelen blev att de är lite för små och att saker (läs mobiltelefon) vill trilla ut. Så till nästa får jag göra fickorna större/längre.
 
Tyget är ekologisk jersey Unicorn Peach från Wcollection, 1,5 m köpt på förhandsbokning för 335kr inkl frakt. Det mesta av det gick åt. Den lilla tygbit som blev kvar kanske räcker till en barntröjframsida. Fickor och kantband syrenlila jersey från Jnydesign.
Jag har även sytt ett par grå leggings i viskosjersey från Jnydesign till klänningen.

tisdag 1 november 2016

Sparkbyxa

Ett par sparkbyxor i stl 80, mönster från Ottobre Design 6/2016 - My little dear. Trevlig mönster där översida fot sitter ihop med bendelen. Dock kanske lite smalt för tygblöja.
Flygplanstyget var lite för kort så istället för resårmidja fick jag lov att göra muddmidja. De sitter bra uppe ändå.