tisdag 27 maj 2008

Manchesterbyxor till en liten kille

Mitt barnplagg i majbytet har nått sin mottagare så nu kan jag visa bild:

  • Tyget är återbruk, beige (ser grått ut på bilden) och brun manchester
  • Knappar från Ohlssons tyger
  • Maskinbrodyr från designsbysick
  • Mönster från Ottobre design 1/2008 som visade sig vara lite för avancerat för mig. Framför allt när det gällde fickorna som jag inte blev riktigt nöjd med. Men jag hoppas byxorna ska vara funktionella ändå.

Bältesmjukare

Med inspiration från diverse sybloggar (svedin, sytt, liemel) har jag sytt sk bältesmjukare. Eftersom de är "prototyper" så har jag bara sytt lite slarvigt med overlocken och inte kantat dem med kantband. Men funkar de i storlek kommer jag nog använda dem ett tag innan jag syr de riktiga ;-) Jag valde flanell eftersom det är mjuk och av bomull (naturmaterial). Till baksidan/insidan blev det fleece som både stadgar upp och vadderar.

De två överst till vänster är till selen i barnvagnen, de till höger är till babyskyddet. De två största är till vanligt bilbälte. Eftersom barnet sover har jag inte gått ut till bilen och provat om de passar. Barnvagnsselen har vi inte använt, men skulle vi få för oss det så finns det numera bältesmjukare på den. En docka fick agera modell:
Material:
  • grön flanell med småkryp från amerikansk webbshop, kommer inte ihåg vilken men troligtvis fabricshack.com eftersom det är där jag handlat mest
  • ljusblå fleece från IKEA (IRMA fleecefilt)
  • plasttryckknappar (polka dot mini snap presser, köpt från Storbrittanien via ett samköp på sjalbarn.se)
Mönster:
Egen konstruerat, vilket inte var så svårt. Till de minsta använde jag faktiskt en cd-skiva som mall/mönster :-)

Ett snabbt kvällspyssel när man väl bestämt sig för vilket tyg man vill använda (mitt ständiga problem). Att göra dem lite snyggare med kantband tar såklart lite längre tid.

lördag 24 maj 2008

Hemligt byte

Jag är med i ett barnplaggsbyte på sjalbarn.se. Man har en månad på sig att göra klart sitt alster. Jag började tidigt och trodde att jag snabbt skulle vara klar med mitt plagg, men jag valde ett lite för komplicerat mönster för min begåvning så det tog sin lilla tid. Men nu är jag klar! Helt perfekt blev det väl inte, men det var kul att utmana sig själv att göra någonting lite svårare. Jag har inte skickat iväg plagget ännu, så det får bli en liten smygtitt så länge.

tisdag 20 maj 2008

Randiga byxor

Jag köpte för ett tag sen några meter trikå från en kvinna via Tradera. Detta är det första alstret. Mönstret är från Ottobre Design nr 6/2007 i storlek 68. Jag valde dock bort fickorna på sidorna och sydde istället en giraffapplikation på ena benet mha brodersymaskin.

Namnbanden


Nu har mina plojiga namnband dykt upp också. Rätt så fina blev de, även om typsnittet gärna hade fått vara lite fetare nu när jag ser det "i verkligheten". Tidigare har jag haft lappar med mitt namn på, men dessa blir mer som en dekoration samtidigt som det fortfarande går att spåra vem som gjort plagget/alstret.

torsdag 15 maj 2008

Kaninmössa

Jag har sytt en mössa som matchar lekdräkten. Mönstret kommer från Ottobre design nr 5/2006. RÄKAN hade strax under 40 cm i huvudmått vid senaste bvc-besöket så jag valde att sy i strl 42 cm för att mössan ska passa ungefär samtidigt som lekdräkten (som är i strl 6 mån).

I mönstret skulle man sy fast bomullsband som knytband men jag valde att ta en längre muddvävsremsa och låta den bilda knytband istället. Vi har en babymössa från ej sikke lej som är gjord så och jag tycker knytbanden på den är mycket mysigare än de med bomullsband. Att jag inte har något passande bomullsband hemma kanske också var en anledning till varför jag gjorde som jag gjorde :).

En söt liten sovande modell: