lördag 9 februari 2013

Kalsonger, Joosts mönster

En kväll i veckan tog jag och skrev ut det gratismönster på kalsonger som finns på nätet. Många andra som redan sytt av det tex Lattepappan syr och Mulliga M.

Jag har redan LG Sömnads herrkalsongsmönster som har fungerat mycket bra, men det här mönstret av Joost De Cock har en liten annan skärning så det är intressant att prova på. (Jag måste förresten komma ihåg att blogga om LG Sömnads mönster. Jag har sytt fyra par tror jag och inte ett har hamnat här i bloggen.)


Även om detta är ett gratismönster så har jag lite saker jag är besviken på. För det första så skrivs mönstret ut på fler A4-ark än som skulle vara nödvändigt, vilket dels innebär mycket klippande och tejpande samt framför allt risk att mönstret inte blir i den storlek det var tänkt.
För de andra så består mönstret av sex mönsterdelar. Klipper man ut i dubbelt tyg så behöver man bara 3,5 mönsterdelar, dvs antingen B el C, antingen E el D samt halva A och F. Det kan vara värt att tänka på när man skriver ut om man vill spara på papper.

Så här blev mitt provexemplar. Resåren har jag sprättat bort då den satt för lågt ner. Lattepappan bedömer storleken till en tight large. Jag kan nog hålla med, dessa blev i tightaste laget för maken som jag sytt LGs large till tidigare. Ett stretchigare tyg än mjukatygers Träd hade nog behövts och lite högre i midjan. Helt klart ändringsbart, men åtminstone till maken håller jag mig nog till Lisas mönster. Så bra, då vet jag det! 

2 kommentarer:

mulliga m sa...

Jag har sytt två kalsonger av det här mönstret och andra gången förstorade och höjde jag det. Men jag gör nog som du och fortsätter med Lisas mönster.

RÄVENoRÄKAN sa...

Okej, se där. Då har du ungefär samma erfarenheter som mig. Ja, som sagt kul att prova. Alltid lär man sig nåt. :-)