onsdag 19 januari 2011

Kockmössor


Jag insåg när jag läste om Heimlagas kockmössa för ett tag sedan att jag glömt blogga om två kockmössor jag sydde till julklappar. Jag ville sy något till ett syskonpar och tänkte mig nåt i utklädningsväg. Eftersom tiden var knapp (som alltid?) så verkade mössorna som ett lämpligt projekt. Jag hade tänkt göra förkläden också, men det skulle ha blivit för stressigt så det får bli en annan gång.

Mössorna är sydda i lakansväv och är justerbara i storlek med hjälp av kardborreband. Jag har inte fått någon respons från mottagarna så jag vet inte om de passar bra till både 3-åringen och 5-åringen, vilket jag hoppas. Mössorna är alltså sydda lika stora. Mönstret kommer från Ottobre Design vinter 2004 med den förändringen att insidan av kanten är i vit microfleece. Jag gjorde så för att jag hoppas mössan ska vara behagligare att ha på sig samt sitta bättre (dvs inte halka ner). En nackdel skulle kunna vara att de blir varma att ha på sig länge. Lakansväven är förstärkt med Vliseline H250.

Av ungefär samma anledning som jag är restriktiv med att lägga upp folks ansiktsbilder på nätet, så är jag är lite ambivalent till att ha barns namn synligt på kläder. I detta fall tänker jag mig att dessa mössor endast ska användas hemma i köket och att det kan vara roligt för bröderna att tydligt veta vem som är vems. Namnen broderade jag dit med maskinen innan jag började sy. Det står "Mästerkocken" i liten stil ovanför respektive barns namn. Jag använde det fria alfabetet från Atelje Kreativ till namnen och ett alfabet från Embird till texten.

Tillägg: här finns en beskrivning på en kockmössa (annan variant) http://jojokansjalv.blogspot.se/2011/12/kockmossa-till-barn.html

1 kommentar:

Carro/mysigtdesign sa...

Nu blev jag väldigt sugen på att sy kockmössor... jättefina!!!