tisdag 31 mars 2009

Nyckelpigetofflor

Posted by Picasa

Jag kunde inte motstå detta mönster på babytofflor hos needlenthreademb.com.
Själva brodermönstret är egentligen lite för stort för min maskin, vilket jag glömde bort att kolla när jag köpte mönstret. Det gick dock att modifiera lite så att jag kunde sy ut tofflorna. Tanken var att sy och ge bort till någon nyfödd, men det visade sig att de passade utmärkt i storlek, t o m var lite stora till en ettåring dvs RÄKAN som gjort stor succé på öppna förskolan med dessa. De blev nästan lite för fina, ser ut som de vore "köptgjort". Tofflorna är i fleece och sulan består av ett lager fleece och ett lager halkskydd köpt av Tina på numera sålda bäranära.

söndag 22 mars 2009

Mjuka bollar


Två bollar i velour och fotbollstyg, en till RÄKAN och en till RÄKANs kusin. Jag hittade några olika mönster på tygbollar på nätet, men jag tror jag använde en mall som jag hittade hos http://patchworkbumblebee.blogspot.com,Fabric Baby Ball Pattern. Inuti bollarna finns pinglor som jag kom på att jag hade i skåpet. Kusinens boll fyllde jag med polyestervadd. Den som stannade kvar hos oss fick en inre kärna av tygrester vilket gjorde den tyngre och kanske inte så lekvänlig(?) RÄKAN har af inte lekt speciellt mycket med sin.
Posted by Picasa

lördag 21 mars 2009

KAM-pressen

Så här ser min tryckknappspress ut. Jag har köpt den via en co-op (samköp) från en tjej i Kina, men samma modell finns att köpa härifrån. På bilden håller jag på att knappa ett par hängselbyxor - återkommer om dem.

Så här förvarar jag mina tryckknappar. I plastburkar med snäpplock avsedda för kabelskor. I burken närmast finns baksidor med blommönster inpräglad i olika färger. Burkarna är inte helt genomskinliga men färgerna lyser igenom ändå. Mycket praktiskt och trevligt att titta på :-)  
Posted by Picasa

fredag 20 mars 2009

En omlottbody till en liten

Jag har sytt en omlottbody liknande denna. Den här bodyn är också en present till en nyfödd och i strl 62. Dvs än så länge gigantisk, men hellre det än riskera att den redan är för liten när jag äntligen lyckats få den färdig. Precis som den förra har jag utgått från Ottobres mönster, men nu förlängde jag bakstycket lite för att öka användningstiden ytterligare.
Jag tyckte kombinationen av gula elefanter och randiga ärmar blev så bra på den här tröjan så det blev samma igen. Dock med gula muddar denna gång. Jag försökte mig på att göra extra bred kantning, vilket gick så där bra. Jag drog för mycket i muddväven när jag sydde på den så omlottstyckena drog ihop sig lite i nederkant. För enkelhets skull använde jag köpt snedslåband till knäpptamparna. 
I mitt förra omlottsbody-inlägg skrev jag om min Prym-tång. Denna gång har jag använt en KAM-press och tryckt fast plasttryckknappar i en härligt gul färg som matchar muddväven. Pressen är lite jobbigare att använda än tången, men det är ännu enklare att få ett bra resultat. Det är dessutom så roligt med alla färger som finns på knapparna. 

Jag skickade med ett par byxor också i samma randiga tyg som ärmarna. Kanske blir lite väl mycket färg att ha dessa plagg ihop, men det får ju föräldrarna göra som de vill. Dessa byxor har jag inte sytt nu, därav de bruna muddarn. Jag sydde dem till RÄKAN men midjemudden blev för slapp så de har legat bredvid symaskinen länge nu. Jag fick syn på byxorna när jag knappade bodyn och snabbt så hade jag kortat midjemudden och sytt på den igen. Denna gång sydde jag i en resår i mudden också så nu borde de sitta uppe. Jag minns inte vilket storlek det är på dessa, men de borde passa ungefär samtidigt som bodyn, troligtvis tidigare också.

Jag vet att barnets mamma scrappar och gör fina saker, själv har jag inte hoppat på den hobbyn. Det räcker så bra att göra av med pengar på tyger och tråd :-) så kortet blev ett enkelt vykort med en annan nyfödd, ett sött hästföl. 
Posted by Picasa