torsdag 2 juli 2009

Bytesfrågor sommarekobyte

Jag kom med lite sent i ekobytet så först nu kommer här mina bytesfrågor till min byteskompis. Jag ber om ursäkt om du väntat länge.

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat?
Jag syr. Helst vill jag sy kläder till mig själv men just nu blir det mycket barnkläder i trikå. Jag gillar också att sy quiltar, dukar, väskor, grytlappar etc

Hur länge har du pysslat?
Egentligen sen jag var liten, sydde kläder till Barbie och så, men riktigt fanatisk har jag väl varit de senaste fem åren kanske.

Har du barn? Vilken storlek?
Ja, ett barn i storlek 86, fötter stl 21 och huvudet 48 cm.

Vilken storlek har du själv?
Det är svårt med storlekar så jag skriver mina mått istället: 100-85-105. Oftast funkar en 42:a bra. Jag är kort (160cm lång), har 37 i skor och 56 cm tror jag huvudstorleken är.

Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)
70-tals retro funkar och stilrent ekologiskt också men blommigt romantiskt och typ paisley-mönstrat har jag svårare för.

Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material?
Jag gillar de mesta (förutom ovan nämnda). En anledning varför jag vill sy åt mig själv är att det ofta finns så tråkiga färger på kläderna i affären. Helst naturmaterial så klart, men sen beror det ju lite på vad man ska göra för pyssel.

Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?
Jag skulle vilja sy singoallatunika/klänning både i vuxenstorlek och barnstorlek. Jag har sett så många fina på sybloggar i sommar och jag antar att det inte är så svårt att knåpa ihop ett mönster, men jag har inte kommit mig för.

Vad föredrar du, thé eller kaffe?
Under en vanlig dag kanske jag dricker tre stora koppar te och en lite kaffe.

Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?
Jag vill att de kläder jag syr ska passa både killar och tjejer. Jag har lite svårt för den könssterotypa uppdelningen i barnklädaffärer och i mönstertidningar som Ottobre Design och Allt om handarbete, men den brukar jag ignorera ;-) Jag syr gärna rosa kläder till killar och skjortor till tjejer men visst några pojk-klänningar har det inte blivit (ännu :-)).

Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?

Dels för miljöns skull och de människor som jobbar dagligen med farliga kemikalier i textilindustrin men också för min egen skull. Att slippa utsättas för kemikalier både när jag syr och sedan använder plaggen.

Inga kommentarer: