onsdag 24 november 2010

Snabba tröjan

 

Den här tröjan har jag glömt blogga om. Troligtvis för att jag inte hade några bra bilder på den. Det har jag fortfarande inte men jag vill ändå tipsa om beskrivningen som jag använde för att göra denna tröja. Materialet till tröjan är en av mina gamla t-shirtar. Eftersom jag ville nyttja fållarna så blev slutresultatet också en kortärmad tröja.

Beskrivningen då, den kommer från duktiga Dana med bloggen http://www.dana-made-it.com. Och direktlänken till 90 minuters tröjan. Hon har även en beskrivning hur man gör sitt eget mönster. Jag kunde kombinera två mönster som jag redan hade utritade så det var snabbt fixat. Jag har nån anledning ibland lite svårt för att göra klart fållar och kantningar så jag tycker det är toppen att utnyttja fållarna från redan färdiga plagg. Jag gillade också sättet att göra kantningen runt halsringningen.
Halsringningen blev lite stor på min tröja så det får jag lov att ändra till nästa försök. Kanske kan jag sätta en tryckknapp i ringningen för att den håller sig på plats? Tål att fundera på.

Si så nu, hoppa iväg till Dana på Made och frossa i tutorials :-)

Inga kommentarer: