måndag 22 september 2014

En Katie-dress till dockan Lillan

RÄKAN har köpt sig en ny docka som heter Lillan (Skrållans lillasyster). En docka behöver ju ombyteskläder och de som finns att köpa i affären är framförallt dyra, men också lite tråkiga tycker jag. Utbudet är väldigt begränsat (tack och lov iofs kan jag säga som förälder när allt pekas ut som vill-ha). Tur då att det går att göra egna kläder som är både billigare och unika.


Det här är "The Katie Dress Pattern" som bloggaren sewlikemom.com så givmilt delat med sig av. Mönstret är egentligen anpassat efter en American Girl docka (som är 18 inch lång = 45cm), så jag trodde klänningen skulle bli lite för stor för Lillan (som är 35 cm lång), men livet passar riktigt bra. Det är bara kjolen som är lite för lång så den får jag lov att korta på nästa.

Modellen har blixtlås bak istället för kardborre som det ofta är på dockkläder. Perfekt att använda upp korta blixtlås, träna på att sy blixtlås och träna på mönsterpassning. Jag lyckades kanske inte direkt superbra denna gången ;-), men jag hade trevligt när jag sydde och det var huvudmålet denna gång. 

Inga kommentarer: