måndag 15 december 2014

Vinterkit till en liten

Bekantskapskretsen utökas nu och då med nya små människor, men jag har varit riktigt dålig på att sy bebispresenter nu länge, trots att det är rätt så skoj. Nu har jag i alla fall gjort slag i saken och sytt ett par "lilla-gryn-tossor".

Jag utgick från ett Ottobre mönster i storlek 9 mån. Tossorna har återbrukad manchester ytterst (byxben), fleece i mitten och regnbågsvelour innerst.

För att komplettera till ett kit så sydde jag mössa och vantar också.
För mössan tittade jag på beskrivningen här: http://www.howjoyful.com/2013/02/joyful-baby-hat-with-teddy-bear-ears-tutorial-and-pattern/. En annan beskrivning som jag stött på senare: http://monkeyseemonkeydo-jennifer.blogspot.se/2013/01/fleece-baby-hat-with-bear-ears.html som i sin tur hänvisar till http://onhandbyhand.weebly.com/blog/fleece-monster-hat-free-pattern-and-tutorial. Dvs det finns gott om beskrivningar :-)


Samma sak gäller för vantarna. Jag provade en lite "lyxigare" vändsydd variant enligt den här beskrivningen http://littlesvali.blogspot.se/2011/09/buslatta-bebisvantar.html. Jag vet inte om jag lyckades så bra, blev lite knöligt. Andra alternativet är att göra som här där muddsömmen blir synlig: http://carnebro.se/sy-babyvantar-utan-tumme-superenkelt/


Dockan Skrållan fick modella. Mössan misstänker jag snart kommer att få övertas av någon annan docka när den blir för liten för bäbis, men tossorna hoppas jag ska passa hela vintern.

Inga kommentarer: