tisdag 25 augusti 2015

Gravidkjol, mönster från Megan Nielsen


Om man ska rita ett symönster utifrån sina egna mått, så är väl kjolar det enklaste. Man behöver veta var man är som bredast och hur lång kjol man vill ha, lite enkelt uttryckt. Så att köpa ett pennkjolmönster för trikåtyg är väl inte riktigt nödvändigt, men när Mrs Bao hade utförsäljning av sina gravidkjolsmönster från Megan Nielsen för 50kr st så slog jag ändå till.
Och nej, speciellt avancerat var inte mönstret, men 50 kronor (64,25 inkl porto :)) var det helt klart värt att låta gravidhjärnan ta det lugnt en stund när någon annan redan hade tänkt ut alla måtten. Mer info om mönstret: http://megannielsen.com/collections/sewing-patterns/products/ruched-maternity-skirt-sewing-pattern.

Tyget är en stretchcollage som jag köpte främst för att sy hösttights till RÄKAN, men passade ypperligt även för detta syfte. Kjolen sitter högt, just under bh-bandet och så här i orginalutförande är den rätt lång också, men går att hissa upp lite så att man kan gå lite mer obehindrat. Tighta pennkjolar är ingenting som ingår i min garderob sen förut, så lite ovant men jag måste säga att jag trivs med denna. Jag saknar dock fickor (som vanligt) och på minussidan finns också att jag gjorde fållen för smal så den vill gärna vika upp sig.

I mönstret ingår 1,5 inch sömsmån vilket är alldeles för mycket för min smak när jag syr med overlock, så jag testade att klippa ut en medium och sy en smalare sömsmån (klippte bort ytterst lite med overlocken). Den blev dock i tightaste laget, så ingenting att "växa i" så nästa får jag göra lite större om jag ska kunna ha den graviditeten ut.

Inga kommentarer: