söndag 10 januari 2016

Heldress med farfarsknäppning stl 62

Jag hittade ett sånt gulligt tyg i en av tygsäljargrupperna på facebook som jag inte kunde motstå, små renar med hjärtan på baken. En heldress till mini såg jag framför mig. Jag hittade ett lämpligt mönster i Heilt Spesiell - sy till liten och stor så det här är det första jag syr ur den boken. Det hade ju varit kul om den varit klar till jul, men 7 januari är ju inte fy skam :-). Viktigare att RÄKANs klänning blev klar i tid. Tur att jag klippte ut i storlek 62 och inte 56 som jag hade tänkt. Rent sömnadsmässigt blev jag lite sinkad av farfarsknäppningen som jag inte sytt förut. Jag hängde inte riktigt med i Kristins förklaring, men jag googlade rätt på Älsklingsfrös beskrivning och blev lite klokare. Ändå blev det inte helt snyggt, men tillräckligt bra.

Jag har verkligen "gödslat" med tryckknappar i grenen, 11 par blev det. Jag gjorde som sömnadsbeskrivningen och gjorde benen helt öppningsbara. Om jag gör der här mönstret igen tror jag att jag syr ihop benmuddarna. På så sätt sparar man några knappar och får lite enklare sömnad. Jag orkar oftast inte öppna knapparna vid mudden vid blöjbyte ändå så.
Ärmmudd i detalj, tyvärr en liten passningsmiss
Sött med rumplapp
På minussidan: Dressen är konstig i halsen - lite för stor. Kanske är det mitt fel, men även på fotomodellen i boken ser den lite stor ut, nu när jag skärskådar bilden. 
En tryckknapp längst nere vid benet åkte loss, det blev för tjockt med dubbla kantband (fyrvik).
Farfarsknäppning
Heilt Spesiell Sy till liten och stor: http://www.adlibris.com/se/bok/heilt-spesiell-9788205485297
Länk till beskrivning farfarsknäppning: http://blogg.älsklingsfrö.com/2015/march/farfarsknappning-pa-mitt.html

Inga kommentarer: