tisdag 25 juli 2017

Every Day dress gånger tre

Det här fjärilstyget från Kameleont Design har legat till sig sen 2014. De två metersbitarna jag hade har dessutom legat på två olika ställen. Om det spelat roll vet jag egentligen inte, men i vilket fall har jag inte lyckats sy i det.
Nu i vår köpte jag mönstret Every Day dress från MadeByRuni i både vuxen och barnstorlek. Perfekt vardagsklänningsmodell MED fickor - annars går det ju inte ;-) Provklänningen jag sydde till mig själv kunde jag få ut på en meter tyg (exkl fickor och kantband) så nu blev fjärilstyget intressant. Men skulle jag kunna få ut klänningar till barnen av den andra metersbiten? Det har jag grubblat på några veckor nu :-) En plan jag hade var att göra min klänning med enfärgat bakstycke. Men jag bestämde mig för att klippa ut framstyckena till de tre klänningarna först och sen se hur långt jag kom med resten. Genom att göra bakstycken tvådelade lyckades jag få ut även dem i samma tyg. Min klänning är dessutom kortaste längden av mönstret. Supernöjd!
Lat som jag är (tidsbrist) så har jag muddat kanterna. Funkar jättebra i arm- och halsringning. I nederkant åker mudden upp med avigsidan ut. Så där behövs nog en bredare mudd. Eller så kantband. Lite olika färger på mudden blev det för att inte vara helt lika.
Mönster: Every Day dress från MadeByRuni, vuxen stl 38, barn stl 92 samt 134.
Tyg: Fjäril turkos från Kameleont Design 2014

Inga kommentarer: