måndag 4 augusti 2008

Äpplen

När jag såg den här vaxduken på Ica Maxi i fredags var jag tvungen att köpa en bit. Hur passande var inte den att sy några haklappar i?! :-) Nu när RÄKAN börjat med smakportioner så kommer dessa väl till pass.
Jag har använt haklapp-mönstren som finns på http://www.newconceptions.com/free.htm. Jag gjorde fickorna lite större upptill så att de står ut lite grann. Vaxduk från Ica Maxi som sagt, snedslå ifrån mina gömmor. Den röda snedremsan är 15 mm bred och jag hade precis så det räckte till den stora haklappen(yes!). Den gröna tror jag är sån 20mm av märke falk (finns nog att köpa på Ica den med).
Den med röd kant (som saknar knapp på bilden) är större och sydd efter mönstret till "Bib A" och den med grön kant är sydd efter "Bib B"-mallen.


Jag tycker dessa blev fina, speciellt den smala snedslån tyckte jag gjorde sig bra. De blev dock inte helt sömnadstekniskt perfekta. Jag kom på när jag sydde den större att jag skulle sätta en upphängningsögla på baksidan. Dock lyckades jag inte fästa den helt när jag sydde kanten så jag sydde en fulsöm genom vaxduken efteråt. Inte så snyggt, men men de ska ju användas. Och om någon tycker att fickan på den gröna ser sned ut så är det helt rätt. För att få mönsterpassningen att stämma behövde jag använda kanten på vaxduken och då blev det lite snett.

Och så en aktionbild med avocadopure:

1 kommentar:

Fnix sa...

Supercool haklapp!
TACK för paketet, det är jättefint! Hoppas att du också blir nöjd, vi fick visst varandra i byteskompis och jag skickade det i tisdags så det borde landa i veckan!
/FNiXen