lördag 26 december 2009

Julklappar - tips till nästa år :-)


I år hjälpte jag tomten med några små klappar. Mest har broderimaskinen fått jobba. Det blev näsduksfodral med broderat namn (namnen är utsuddade på bilden) samt några mössor och halsdukar med broderier. Två små börsar blev det också och ett gäng broderade diskdukar, alltså vanliga disktrasor av wettex-typ som blir lite roligare med ett broderi.

Mönster
* Beskrivning till näsduksfodralen finns här: http://www.babybajdo.se/nasduk.html. Namnen är broderade med ett inbyggt alfabet i symaskinen (Script).

* Mössorna har jag gjort utifrån Alvineas sätt att rita mössmönster. Halsduken är gjord i fleece, helt enkelt en avlång bit som fått fransar i ändarna.
Broderiet med snögubben kommer från LinneaArtline. Även diskduksbroderiet kommer därifrån. Cykeln och innebandyklubban vet jag tyvärr inte ursprunget på.

* Fodralet i 70-talsrandigt är också ett näsduksfodral gjort helt i broderimaskinen. Det kommer från GG Designs Embroidery

* Småbörsarna har Sofia-Sobeide gjort en tutorial om. De är för övrigt sydda i tygserien Chocolate Lollipop (FreeSpirit). Visst låter det mumsigt? :-)

Så nu är det bara att börja pyssla till nästa år :-) Dessa presenter (med eller utan broderier) kan förutom att ligga under granen passa i en julstrumpa eller i en adventskalender.

3 kommentarer:

Lina Åkesson sa...

Jag ser att du använt min beskrivning på näsduksfodralen :-) Dom blev ju jättebra! Det är roligt att dom kan bli så olika beroende på vilket tyg man använder.
Jag gillar dom små väskorna på bilden i mitten längst ner!

Anna Skapar sa...

Tack för kommentaren i min blogg!
Såg att du använt dig av broderier från Linneaartline. Är du också med i LinneasSyKulforum?

Sofia sa...

Så fina börsarna är! Underbart tyg :)