tisdag 25 augusti 2009

Bytespaket i brevlådan

Igår fick jag ett jättefint paket med fina saker fint inpackade i ziplockpåsar. Det var från min ekobyteskompis. Tyvärr vill inte min bärbara HP läsa in bilderna (nån annan som har problem med Ricoh Media Card Reader- funkar varken på hemmadatorn eller jobbdatorn) så ingen bild just nu.
Paketet innehöll i alla fall en virkad servis - helläcker, ett singoallamönster till mig, tyg i form av ekologisk ribbad trikå och en återvunnen gardin. Dessutom handkräm från kompisens hemtrakt. Vem jag har fått allt detta fina ifrån har jag inte kommit på än. Jag surfade runt lite bland bloggarna igår, men ett sorgebesked gjorde att jag inte kände för att sitta vid datorn så min kompis får förbli hemlig en stund. Paketet kom dock som en liten tröst så tack så mycket!

Uppdaterat några minuter senare: Jag fick ett infall och kollade in en blogg som jag tittade på igår, men nu var jag mer alert så visst måste det vara Spenatmamman/Mina pyssliga grejer som har pysslat till mig? Tack så mycket!

Uppdaterat igen:
Lånar bilden från Spenatmamman på paketet jag fick:

(http://minapyssel.wordpress.com/2009/08/27/ekobytet-omgang-tva/)

måndag 24 augusti 2009

Jag vann!


Så roligt! Jag vann Emilitenbloggens semestertävling! En jättefin PUL-påse (bilden lånad från Emiliten). Nästan så att jag blir inspirerad att ha en liten tävling själv, men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på att lotta ut så jag får nog fundera lite.

Angående den PUL-påse som jag sydde själv i förra inlägget så fungerar den bra på dagis (förskolan). Det fanns faktiskt en krok lämpligt i skötrummet där den nu får hänga. Fröknarna tycker det fungerar bra med tygblöjorna (har pockets) och påsen är tillräckligt stor för både blöjor och nedsmutsade kläder.

torsdag 13 augusti 2009

PUL-påse


Av en bit bomulls-PUL (laminerat bomulltyg) har jag sytt en påse för använda tygblöjor och blöta kläder. På engelska kallas de "wet bag". Jag har inte sett någon bra svensk benämning. "Blötpåse" låter inte så kul så jag kallar den för PUL-påse så länge.

Jag gjorde den så stor som jag kunde utifrån den tygbit jag hade så den blev ungefär 27 cm bred och 48 cm hög, dvs rätt så stor. Blixtlås överst och en ögla för upphängning. Jag sydde av hörnen så att påsen får en liten botten.
Ganska enkel sömnad egentligen, men tack vare det fina tyget och glädjen att äntligen få den gjord, så känner jag mig supernöjd.

onsdag 12 augusti 2009

Kaninbyxa + tröja & byxa i landskapstyg


Jag har fått klart en byxa matchande kanintröjorna. Åtminstone ett byxpar till ligger utklippt men av någon anledning går det väldigt trögt för mig att sy i resåren. För att sticka ner resåren på dessa lila byxor testade jag en ny variant på söm. Jag tänker att om jag varierar mig lite så kommer jag tycka att det är rätt så roligt med resårsömnad så småningom :-)


Landskapstyget från Jofotex har legat orört länge, men nu blev det en tröja och en byxa. Samtliga plagg i strl 86 och mönstren från Ottobre Design.

söndag 2 augusti 2009

Förskolegarderob


Jag tror det kommer bli ganska lätt att se vem som är mitt barn på förskolan i höst. Det stackars barnets garderob består numera nämligen av en majoritet av "kaninkläder". Sedan tidigare finns redan två tröjor i limegrönt. Nu har jag sytt fyra till i olika färgkombinationer.

Troligtvis är den nere till vänster den mest unika, då de tygerna är egenfärgade. Det olivgröna av Älsklingsfrö och det lila av mig. Det var första gången jag provade att färga tyg. Jag valde att klippa ut tröjdelarna först och färga sedan. Övriga tyger kommer direkt från Jnydesign. Turkos mudd från mjukatyger.se, övriga muddar från Stoff och stil.

Mönstret är mitt favoritmönster Rulle raglan från Ottobre Design, storlek 86.