lördag 26 december 2009

Julklappar - tips till nästa år :-)


I år hjälpte jag tomten med några små klappar. Mest har broderimaskinen fått jobba. Det blev näsduksfodral med broderat namn (namnen är utsuddade på bilden) samt några mössor och halsdukar med broderier. Två små börsar blev det också och ett gäng broderade diskdukar, alltså vanliga disktrasor av wettex-typ som blir lite roligare med ett broderi.

Mönster
* Beskrivning till näsduksfodralen finns här: http://www.babybajdo.se/nasduk.html. Namnen är broderade med ett inbyggt alfabet i symaskinen (Script).

* Mössorna har jag gjort utifrån Alvineas sätt att rita mössmönster. Halsduken är gjord i fleece, helt enkelt en avlång bit som fått fransar i ändarna.
Broderiet med snögubben kommer från LinneaArtline. Även diskduksbroderiet kommer därifrån. Cykeln och innebandyklubban vet jag tyvärr inte ursprunget på.

* Fodralet i 70-talsrandigt är också ett näsduksfodral gjort helt i broderimaskinen. Det kommer från GG Designs Embroidery

* Småbörsarna har Sofia-Sobeide gjort en tutorial om. De är för övrigt sydda i tygserien Chocolate Lollipop (FreeSpirit). Visst låter det mumsigt? :-)

Så nu är det bara att börja pyssla till nästa år :-) Dessa presenter (med eller utan broderier) kan förutom att ligga under granen passa i en julstrumpa eller i en adventskalender.

onsdag 2 december 2009

Mera ränder


Oj vad fort dagarna drar iväg. Den här tröjan gjordes under helgen, dvs när det fortfarande var november. Tyvärr misslyckades jag med kantningen av halsringningen först, så jag fick ägna rätt mycket tid åt sprättande (både overlocksöm, tvillingnålsöm och en förstärkt raksöm hade jag hunnit få dit), men slutresultatet blev bra. Och det vill inte säga lite då det är jag själv som är kritiska mottagaren.

Ännu ett plagg i smalrandig singeljersey, vilket är lite konstigt för jag är inte förtjust i rullande tyger och dessutom med smala ränder som är omöjliga att få passning på. Kanske har min tolerans ökat eller så är jag helt enkelt bara en självplågare :-) Tyget är precis som med orange-gula mössan i förra inlägget tyget Campan från Hilco. Mönstret hittade jag i Ottobre Design Woman(5/08). Allting hade jag hemma så ytterligare ett novemberutmaningspyssel.