fredag 2 september 2011

Sommarsingoallor


Alster 1 och 2 i påslakanutmaningen. Påslakanet är från Katvig och trycket heter appelprint. Jag köpte det tidigt i våras och då var det redan isärsprättat eftersom det använt som gardin i en våningssäng eller nåt sånt.

Singoallorna sydde jag alltså i sommar innan jag visste om utmaningen. En mamma-dotter matchning om man så vill.
Mönstret till vuxentunikan kommer ursprungligen från Allt om handarbete via Spenatmamman. Jag tror det är femte gången jag syr av det mönstret varav två har jag bloggat om (här och här).

Barnklänningens mönster är Leila&Bens Sweet Little Dress. Ett enkelt singoallamönster men jag gillar det verkligen för de tydliga instruktionerna och måtten på hur långa resårbanden ska vara. Tyvärr blev resåren i ärmarna lite för tighta så de borde jag sprätta bort och göra om. Det var också en bidragande orsak till att jag valde vida ärmar på den här klänningen.


Förutom tighta ärmar blev dessa "enkla" plagg väldigt fina och vi har trivts i dem både jag och dottern. Tyvärr upptäckte jag nu när jag skulle fota dem att min tröja har spruckit i sömmarna under ärmen. Det är väl tyvärr en av riskerna man tar när man syr av begagnade tyger. Men jag har ju gott om tyg kvar än så länge så jag kan ju sy mig en till :)


Nu är så frågan vad jag ska sy mer. Det jag tänkt på förut är en kjol till mig och ett örngott. Att sy ett örngott känns inte så upphetsande nu när det är en utmaning, men vi har alla minst två kuddar i den här familjen så udda örngott behövs. Kanske kan jag hitta på en lite mer avancerad modell än bara ett rakt stycke, hmm... Fast det är klart, ska jag hinna klart innan oktober kanske inte enkelt sömnad är så dumt :)

3 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Man ska inte förakta enkla projekt. Det finns ju ingen svårighetsgrad i utmaningen så man får ju göra precis som man vill. Det är ju det som är så bra.
Fin fina tunikor och det tyget är ju bara så underbart. God fortsättning med projekten

RÄVENoRÄKAN sa...

Det har du nog rätt i. Jag vill ju gärna utmana mig själv i att göra mer och mer avancerade saker, men denna utmaning är ju mer av en "Get it done" så det kan nog bli ett örngott vad det lider. Även raka sömmar kan behöva sprättas :)

Evasleva sa...

Underbart tyg! Och jättefina tröjor.
Jag gillar utmaningen just för att man får saker ur händerna :) Det behöver inte vara så avancerat. Kör på bara!