torsdag 3 november 2011

Sugen på clementiner

Nu börjar det vara citrussäsong och affärerna fylls med apelsiner och clementiner. Men min rubrik syftar på ett tröjmönster som Farbenmix kom ut med nu i höst som heter Clementine. Efter mycket beslutsångest (jag har ju massa mönster, inte minst boken Sewing clothes kids love) beställde jag det i alla fall.

 Jag har ritat ut mönster till RÄKAN, nu gäller det bara att välja tyger och komma till skott. Jag har varit lite halvkrasslig i förkylning och RÄKAN har haft svårt att somna på kvällarna så det har inte blivit mycket sytid på sistone. Jag har lite annat jag borde sy före också (som vanligt) men efter att ha sett det här inlägget blir jag ännu mer sugen att få till en tröja: http://www.farbenmix.de/inspiration/2011/11/03/schnittmuster-shirt-clementine/. Om en vecka är det fotografering på förskolan, kan jag hinna sy en ny tröja till dess? Det vore skoj.

 Jag gillar verkligen stilen som Farbenmix har. Det är jättemycket av allt :-) Färger, former, mycket turkost och rött. Och ofta finns det maskinbroderier att köpa som matchar tygerna. Jag har hittat tre tyska siter med fina broderier:


Finns det fler?

Tillägg 2012-04-30

Två till tyska broderiwebbshoppar!


Plus massa fina på DaWanda (en sida ungefär som etsy med flera olika butiker)

Inga kommentarer: