måndag 12 mars 2012

Handtagen på plats på Weekender-väskan

Nu har jag kommit lite längre på min väska. T.o.m. lite före sew-alongen hos Karinottilia!
Både yttertyget och fodertyget är tyg som jag fått av släkt och vänner (tack så mycket!), så förhoppningsvis har jag råd att sy en till väska sen i snyggtyger när jag har gjort alla symisstag på denna först :-) Hitttills har det dock hyfsat bra, knappt använt sprätten alls.


När jag klippte ut yttertyget i somras så tyckte jag det kunde vara lite roligt att ränderna på de stora fickorna gick åt andra hållet mot för sidpanelen. Nu när jag sytt ihop de stora sidorna på väskan är jag inte lika övertygad, men men inget att göra åt nu.
Under vintern, i väntan på att jag skulle komma på vilket tyg jag skulle ha till foder, broderade jag blommor (gratisbroderier från huups.de). Jag tänkte dock inte på att handtaget skulle hamna över ena broderiet.

Mellanlägg
Angående mellanlägg så spar jag habalonen jag köpt från Karin till version 2 - snyggväskan ;-). Till denna använder jag vildona som jag köpte från Stoff och stil för flera år sedan till nåt projekt som inte blev av, så den känns nästan som gratis. Ungefär samtidigt köpte jag en hel rulle Vlieseline H250 från Slöjd-detaljer, vilken också kom väl till pass till detta projekt.

Handtag
Smala handtag är snyggt, men inte så praktiskt. Jag upplever att mönstret-tillverkare oftast är lite snåla på bredden, så jag klippte ut mina handtag 5 inch istället för 3 inch. Mellanlägget blev 1 3/4 inch om jag kommer ihåg rätt. I mönstret står det att man ska sy fast handtagen tvärs över på två ställen. Jag sydde fast handtagen längs med också upp till det nedre tvärmarkeringen. Handtagen går ner i fickorna och jag är inte så sugen på att småsaker ska kila fast mellan handtagen och fickan.

Nästa steg - innerfickor och dyl
Mönstret innehåller inga fickor invändigt, men jag har tänkt att åtminstone sy en liten blixtlåsficka invändigt. Här finns en beskrivning på det. Fast jag ska kika på Hellos variant på att sy fast blixtlåset.
Sen hittade jag en beskrivning på en hålla-ihop-handtagen-grej som nog kan vara rätt fiffig.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: