lördag 17 augusti 2013

Princess Castle

Princess Castle heter det här klänningsmönstret från senaste Ottobre kids (4/2013). Jag har ett helt gäng tidningar så jag har slutat prenumerera på kids, men när jag det här mönstret så var jag "tvungen" att köpa en tidning. En klänning med fuskomlott var precis vad jag hade tänkt knåpa ihop ett mönster till så nu slapp jag det, perfekt! Fickor och möjlighet till både kort el lång ärm inte dumt det heller.
Jag har insett att RÄKAN växer mer på längden än på bredden för tillfället så jag testade att rita ut en 104 på bredden och 116 på längden. Ottobre är ju kända att ha rätt så breda mönster åtminstone för bebisar. Ett testplagg vill man ju helst sy i något skräptyg men för att säkert få RÄKAN att prova så letade jag fram de rosa tygerna :) Jag hade ungefär en halvmeter vardera av stjärnorna och molnen, vilket precis räckte på längden. Taxtyget från Stoff och Stil premiärklippte jag i nu.
Testet föll väl ut. Tygerna gillades och klänningen sitter perfekt över bålen. Fickorna hamnade dock lite för långt ner och taxarna hamnade i navelhöjd så det hade nog räckt med storlek 110 på längden. 

Inga kommentarer: