söndag 12 januari 2014

Princess castle nr 3

Favoritklänningsmodellen ännu en gång. Efter två rosa blev det en lite tuffare i svart med gitarrer. Jag köpte bara en halvmeter från Strömming så valet mellan kort och lång ärm var enkelt.
Jag hade tänkt vara lat och skippa fickorna men det gick inte RÄKAN med på. Med all rätt när jag själv har väldigt svårt för kjolar/klänningar utan fickor :-). Istället gjorde jag en lite snabbare variant av kantning (muddrullå) när man syr på en dubbelvikt remsa och stickar ner sömsmånen.
Jag gjorde en liten miss, jag kantande de båda framstyckena innan jag sytt axelsömmen. Skulle jag ha gett bort klänningen till någon annan så skulle jag nog ha sprättat, men nu fick det bli "make it work". Jag kantade bakstycket och sydde sen ihop axelsömmarna, förhoppningsvis ska inte skarvarna klia.
Men men jag fick ändå tillfälle att utnyttja Strömmings tips på hur man repar upp overlocksöm. När jag visade den färdiga klänningen för RÄKAN så blev hon arg, mittenbandet skulle ju vara enfärgat svart! Ja, just ja det hade vi ju kommit överens om, det blir ju mycket snyggare. Trist jobb att göra om, men lite tv och nåt gott att dricka under sprättfasen så går det bättre. Och slutresultatet desto bättre.


Tidigare klänningar från samma mönster: 

Inga kommentarer: