söndag 14 juni 2009

Kaniner igen och så unika apor och lejon


Dessa plagg har jag egentligen redan bloggat om, åtminstone två plagg av tre. Nu är äntligen systertröjan klar, men kaninärmar och enfärgat fram/bakstycke. Det händer rätt ofta för mig att jag får sån beslutsångest hur jag ska avsluta plaggen att de blir liggande en stund. Alternativen är ju inte så många, antingen mudd, muddrullå/kantremsa eller fåll i ärmsslut och nederkant så hur svårt kan det vara egentligen. Men sen gäller det att välja färg och då blir alternativen några fler. Denna gång valde jag fel. Kanske inte färgen, men muddrullån i halsringningen blev inte bra. Denna muddväv var inte så spänstig som jag trodde, så jag skulle ha behövt sträcka den lite till. Jag borde egentligen sy om den, men det ser lite bättre ut i verkligheten än på bild så det får vara så länge. Vis av misstaget blev det smal mudd i ärmsluten istället.Jag lyckades få vantarna på en bit av Johannas handtryckta "apor och lejon". Som det verkar kommer mönstret att fabrikstryckas men än så länge är detta tygtryck hyfsat unikt. Två t-shirtar i stl 86, mönstret från Ottobre design som vanligt brett. Räkan hann gå och lägga sig innan jag blev klar så de är fortfarande oprovade.
Framsidan är alltså Johannas apor och lejon tryckta på Jnydesigns cerisa interlock. Baksidan är enfärgad interlock, också från Jnydesign (från samma rulle/färgbad skulle jag tro), dels för att jag är snål om det tryckta tyget :-) och dels för att jag trodde att det skulle bli lite för mycket med tryck på baksidan också. Jag upplever att trycket är lite stort för att sy kläder åt de minsta men det är ju som vanligt tycke och smak. Tröjan med orange ärmar stannar här, den med mörkblå ska överlämnas som present imorgon (jag hoppas att mottagaren inte hinner surfa in här innan dess).

Svårast med dessa tröjor var att välja mudd och ärmfärg så att det råååsa inte skulle ta över helt. Jag är inte jätteförtjust i färgen och då ena tröjan skulle till en kille och ja ni vet rosa är en väldigt laddad färg, genusperspektivet och hela den grejen osv.
Näst svårast var att få ärmsluten snyggt. Jag valde att kanta dem innan jag sydde ihop ärmsidsömmen och jag har problem att få avslutningen snygg. Min overlock tycker att det blir för tjockt och då glider ena tyget iväg och det blir ojämnt. Nä, kontentan av dagens sömnad är nog att jag ska hålla mig till muddar och möjligtvis fåll i nederkant (den blev så klart bubblig).

En sista grej som jag glömt blogga om är en liten mössa.

För att inte blanda ihop våra mössor så fick RÄKAN en tvåfärgad mössa, lime på ena sidan för att matcha min mössa och så orange på andra sidan för att matcha hennes pappas mössa. Jag tycker jag var rätt så smart, förutom att jag inte tänkte på att mönstermatcha kaninerna i skarven, men det hade nog varit för svårt iaf.

1 kommentar:

stora lilla j sa...

Vad fint det blev! Snygga apor o lejon också...

Jag hade helt missat dig i ekobytet - förlåt! Maila mig igen om du fortfarande vill vara med, det finns en kompis till dig i så fall!