tisdag 8 september 2009

Sötaste jackan


 

Vi fick en kommentar av en förbipasserande när vi var ute med hunden - "Finns det en sötare jacka, det kan det inte finnas va?" Kvinnan syftade på RÄKANs jacka i grön stjärnvelour. Och då blir man såklart glad!
Jackan är sydd efter ett mönster i Ottobre Design. Vårnumret (fel sommarnumret) måste det vara för jag började på jackan kring första maj helgen :-) Sen var den klar ett tag, men jag gillade inte muddkanten (i vit och rödrandigt - vet inte vad jag tänkte) så den sprättade jag bort. Sen skulle jag sätta dit brun mudd, men det hade jag ingen hemma. Nu har jag brun mudd hemma sen någon månad, men det har inte blivit av att fixa kanten. Igår morse innan förskolan fick jag dock ett il och satte dit limegrön vikresår istället. Sömmen blev inte den bästa och svårt att sy när tryckknapparna sitter på plats, men nu är jackan klar! Och turligt nog så har den inte hunnit bli för liten än , ärmarna är t o m väldigt långa(ska det vara så?).

Mönster: Jacka stl 80 Ottobre Design 3/2009 - sommarnumret var det visst
Tyg: Grön stjärnvelour från mjukatyger.se, Zoo-trikå från E-slöjd (samma tryck som ImseVimse har till sina Bumpy blöjbyxor)

7 kommentarer:

Bustråden sa...

Jättefin!!

Beata sa...

Vilken mysig jacka!

Strumpetossa sa...

Supersöt och gosig! :)

Kringelikråka sa...

Ett jättefint plagg! Jag låter mig inspireras...

Kringelikråka sa...

Förresten - har du kvar en bit av det icke-mönstrade tyget? Jag skulle behöva en del av den gröna velouren utan stjärnor på. Vill du sälja?

RÄVENoRÄKAN sa...

Tack för alla fina kommentarer!

Kringelikråka: Klart du ska inspireras :-) Jag tror att jag har kvar grön enfärgad velour. Jag kollar ikväll och skriver en kommentar på din blogg.

Aleisa sa...

ja men det stämmer, sötare kan inte va!