måndag 20 februari 2012

Sew-along-klänning klar!!!

I lördags blev den äntligen klar! Min version av Coffee Date Dress i Karinottilias Sew Along. Visserligen tio dagar efter deadline, men dock!Livebilden :-)
Det svåraste med den här klänningen var egentligen modet, att komma förbi tanken. "äsch jag behöver ingen klänning egentligen, jag struntar i det här och gör nåt annat". För så kände jag efter att jag sytt och prova min första toile. Men så var jag hemma sjuk och tänkte att jag kan väl göra ett försök, kan ju inte sova hela dan. Då gjorde jag om framstycket, la till bystinsnitt och sydde dit ett nytt framstycke på toilen.

Jag har gjort två förändringar jämfört med originalmönstret, eller ja tre om man räknar med bystinsnitten. Jag har inte sytt kråset. Mest för att jag var rädd att det skulle strula och ville inte tappa syfart när jag väl var igång. Sen vet jag inte om jag skulle trivas med det.
Ficka i sidsömmen sedd från avigsidan
Den andra förändringen jag gjort är att jag la till fickor. Enkla i sidsömmen för typ telefon, näsduk eller nycklar. Fickorna tål nog inte så mycket tyngd, men ändå skönt att få med sig lite små saker utan att behöva stoppa dem i behån :-) Kläder med fickor brukar tenderar att bli mer använda än de utan i min garderob iaf.

Klänningen är gjord i ett tyg som jag fått. Jag vet inte var det är för material. Min bästa gissning är att det är en polyester/viskosblandning. Dragkedjan är begagnad, bortsprättad från något plagg. Tråd och mellanlägg hade jag hemma så detta plagg platsar också i en "använd-vad-du-har"-utmaning.
Istället för ett osynligt blixtlås blev det ett väldigt synligt i klarblått!


Återstår att se ifall jag kommer att använda denna klänning, men jag har i alla fall lärt mig lite mer om insnitt och vågat prova.

1 kommentar:

RÄVENoRÄKAN sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.