lördag 9 juni 2012

Behå nummer två

Nr 2
Innan jag var helt klar med min första behå så klippte jag ut en till. Det var nog bra, för annars skulle det nog inte ha blivit ännu en på länge. När jag hade sytt den första och den passade så bra, så var jag på nåt sätt nöjd och klar med bh-sömnad. Dock sytorka, sytorka, sy några minuter här och några minuter där och en timme igår kväll så häpp: en rosarutig balkonette!


Behå nummer två på

Mitt första intryck är att denna bh passar mig sämre än den första. Tyget är förvånasvärt stumt. Jag struntade i att klippa "bandet" extra långt bak, vilket instruktionerna tipsade om, med följd att behån känns lite trång. Jag hoppas den går ut sig lite som de brukar. Vadden är sladdrigare i denna än i min förra och gör att den inte känns lika lyxig/icke-hemmagjord. Sen är ju breda axelband "the shit". Dessa smala (12mm) tycker inte jag är lika snygga (och ger mindre stöd).


 
Så här ser den första behån ut på
Mönstret till denna kommer från makebra.com, modell 2610. Därifrån köpte jag även vadden, bågar och beiga spännen. Tyget och övriga detaljer (resår, knäppe) kommer från Elingeria.de. Tur att den sistnämnda affären har juni-stängt. Annars skulle jag nog ha lagt in en beställning på breda axelband och lite annat godis :-) Men nu när jag har två behåar som passar så kanske jag kan våga mig på att slakta några av de icke-passande köpesbehåar jag har, i jakt på spännen och knäppen.

Mönstret från makebra kommer utan instruktioner, vilket gjorde mig lite snopen. Dessa finns på nätet (och kan skrivas ut om man vill). Lite knepigare att följa, så jag tror jag skulle ha haft svårt om jag inte redan hade gjort en bh rätt så nyligt. Det var en del skillnader mellan mönstren,tex var ringarna sitter och hur kanalbanden stängs så att bågarna hålls på plats, men huvuddragen är naturligtvis samma.


Insida och baksida med namnlapp!Insidan på första behån. Notera det vitprickiga quilttyget i mitten :-)

2 kommentarer:

Lotte sa...

Jättefina! jag håller på med min tredje bh. Den är också ett mönster från MakeBra och jag tycker också beskrivningen är lite svår att följa.. Men med hjälp av alla snälla på FB så ska jag nog få till den med. ;)

mulliga m sa...

Härligt tyg i den rutiga. Det är bra att testa lite olika modeller för då får man en känsla för vilka modeller som passar den egna kroppen. Den första du sydde sitter väldigt fint på dig.